Venemaa Tööstus- ja Kaubandusministeeriumi pressiteenistuse teatel on valitsus oma määrusega näinud ette toetada riiklikult aastatel 2018-2020 linnaliikluse otstarbeks mõeldud elektrilise maatranspordi tootjaid, kes on pakkunud sõidukite ostjatele hinnaalandust kogusummas 1,5 miljardit rubla aastas.

Nii võitsidki Moskva linna poolt välja kuulutatud hanke venemaised tootjad ja on valmis 200 elektribussi tarneks vastavalt 2018-2019 aastate elutsükli jooksul.

Moskva linnapea asetäitja Maksim Liksutovi sõnade kohaselt peavad esimesed elektribussid ilmuma pealinna teedele enne käesoleva aasta sügist. Uue põlvkonna sõidukite marsruudid suunatakse Moskva põhja– ja kirdeossa.

2019. aasta lõpuks peaks pealinna teedel liikuma umbes 600 elektribussi. Ning aastaks 2021 on linnavõim otsustanud täielikult loobuda diislil toimivate busside hankest reisijateveoks ning keskenduda täielikult elektribusside soetamisele.

GAZ Grupi elektribussidesse on paigaldatud kaks asünkroonmootorit võimsusega kuni 125 kW, tänu millele suudavad masinad liikuda kiirusel kuni 70 km/h. Bussidel on liitium-titanaatakud, mis võimaldavad laadida sõidukeid eriti kiirelt, vaid 10-18 minutiga.

Akude modulaarne tüüp lubab kasutada elektribusse igasuguse pikkusega linnaliinidel. Reisijate mugavuse ning ohutuse tagamiseks on transpordivahendid varustatud kahepoolse kliimaseadmega, kallutusmehhanismiga (buss kaldub peatuse suunas) ning videovalvesüsteemiga.

Loe lähemalt Acceleristast!